tiistai 24. maaliskuuta 2015

Saat toimeksiannon tuttavaltasi suunnitella hänen kotiinsa lähiverkon, jossa ns. työhuoneessa onyksi kiinteä työpiste, jossa windows-tietokone. Toinen kiinteä kone sijaitsee olohuoneessa tv-kotiteatterilaitteiston yhteydessä multimediakäytössä. Koneena on MacMini.
Lisäksi perheenjäsenillä on kolme kannettavaa, joissa kahdessa Windows ja yhdessä Linux. Nämä kolme konetta on tarkoitus kytkeä verkkoon langattomasti.

Lisäksi halutaan hoitaa tulostus, skannaus ja kopiointi yhdellä työhuoneessa sijaitsevalla monitoimilaitteella, ja tiedostojen jako verkkolevyllä.
Perhe asuu vanhassa puolitoistakerroksisessa puutalossa, jossa paikoin rakenteet häiritsevät langatonta signaalia.

Selvitä mitä eri laitteita verkon rakentamiseen tarvitaan, mitkä soveltuvat tarkoitukseen, mitä ne maksavat ja mitä kaikkea on otettava huomioon, että verkko saataisiin hyvin toimimaan ja kaikki asiat, kuten myös tietoturva tulee huomioitua mahdollisimman hyvin.

Tee kaksi (2) vaihtoehtoista, mahdollisimman kattavaa ja seikkaperäistä ehdotusta verkon toteuttamiseksi laite- ja hintatietoineen. Toisen suunnitelman tulee olla ns. edullinen budjettiversio, ja toinen voi olla hiukan kalliimpi, mutta kuitenkin järkevän hintainen. Kirjallisen ehdotuksen tueksi piirrä myös talon pohjapiirrustus ja kaaviot kummastakin ehdotuksesta.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Modeemi : 

halpa54.90€
kallis99.99€


Reititin:

halpa49.90€
kallis79.90€


Kaapeli:

halpa: 1x 30m ja 2x 3m 30m = 55,90€/kpl 3m = 10,90€/kpl 
yhteensä: 77,70€

kallis: 1x 30m ja 2x 3m 30m = 55,90€/kpl 3m = 10,90€/kpl y

yhteensä77,70€

verkkolevy:

halpa: 85,90€
kallis: 98,90€


Halvan version hinta yhteensä: 268,40€
Kalliin version hinta yhteensä: 356,40€


Kaapelit menevät seinien ylälistojen alla näkymättömissä mutta helposti käskiksi päästävinä. Kaapeli menee lattian läpi yläkerrasta alakertaan reitittimelle ja sieltä mac miniin. Verkkolevystä menee usb johto adsl-modeemiin. Adsl-modeemista menee ethernet-kaapeli pöytä-pc:seen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti